Loading
Carregant Dies Internacionals

Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura se celebra a tot Europa entre el 16 i el 22 de Setembre. Aquestes jornades tenen l’objectiu de reivindicar les alternatives de mobilitat sostenible en contraposició d’un sistema de transport només basat en el transport privat com els cotxes.

És una oportunitat per presentar davant la ciutadania les alternatives que ja existeixen i explicar els repetes que afronten les ciutats i pobles per incloure el canvi de comportament com a pilar fonamental per una estratègia de transport sostenible a tot Europa.

La Comissió Europea ha establert dos objectius per la mobilitat urbana. Per una banda, eliminar gradualment els cotxes amb combustibles dièsel de les ciutats, d’aquí al 2050. Per l’altra, realitzar una transició cap a una logística urbana d’emissions zero en grans ciutats d’aquí al 2030.

Una de les alternatives, a part de reforçar els sistemes de transport públic és el del transport compartit. Una idea que és beneficiosa per l’usuari, ja que redueix costos, i també pel medi ambient perquè es redueixen les empremtes de carboni de cada individu.

Vídeos

Top