Loading
Carregant Dies Internacionals

Setmana de Sensibilització sobre els Riscos de l’Alcohol

Els països que formen part de la regió europea de l’OMS tenen l’índex més alt de malalties i mort prematura a causa de  l’alcohol. Una altra dada preocupant és que segons la Unió Europea, una cinquena part de la població major de 15 anys ha patit un episodi intens d’alcoholització un cop per setmana. A més, l’alcohol pot ser el causant de més de 60 malalties, incloent-hi, almenys, 7 tipus de càncer.

Per això, el 2013 un grup d’organitzacions que després tindrien el suport de la Comissió Europea van decidir celebrar la Setmana de Sensibilització sobre els Riscos de l’Alcohol per subratllar els efectes negatius de les begudes alcohòliques i per fer una crida a les autoritats per millorar les polítiques d’acció per controlar els problemes de salut pública que pot causar l’alcohol.

Una de les polítiques que ha demostrat més efectivitat en el consum d’alcohol és la prevenció del consum problemàtic dirigida a disminuir l’edat d’inici del consum, reduir els problemes mentals i les malalties associades al consum (hipertensió, accidents cerebrovasculars, hepatologies, càncer, etc.).

Segons l’OMS, l’ús abusiu de l’alcohol té grans repercussions a la salut pública i es considera el tercer factor de risc més important de mort prematura i discapacitat.

La mateixa organització calcula que el 2004, l’ús nociu de l’alcohol va causar 2,25 milions de morts prematures a tot el món. És a dir, el 4,5% de la càrrega mundial de mortalitat. Els nivells, les característiques i el context social del consum varien segons la regió, país i comunitat, però les seves conseqüències negatives per la salut són innegables.

Vídeos

Top