Loading
Carregant Dies Internacionals

Setmana d’Acció Global per l’Educació

La Setmana Mundial d’Acció per l’Educació és una iniciativa organitzada des del 2001 per la Campanya Mundial de l’Educació (CME) i amb el suport de la UNESCO: L’objectiu és que els més de 124 països que formen part de la CME treballin per garantir el dret universal a l’educació. És a dir, una educació de qualitat per a tots i totes.

La Campanya Mundial de l’Educació està formada per organitzacions internacionals, sindicats, centres escolars i moviments socials del món de l’educació. Segons les dades que han recollit, asseguren que actualment hi ha 263 milions de nens, nenes i joves de tot el món que segueixen sense escolaritzar, sobretot a l’Àfrica Subsahariana. D’aquests, 61 milions haurien d’estar cursant educació primària, 60 milions en edat del segon cicle de secundària i 142 en el segon cicle de secundària.

Segons la UNESCO, l’educació és un bé públic, per tant els governs tenen la responsabilitat de garantir l’accés a l’educació i juguen un paper central com a gestors del finançament eficient, equitatiu i efectiu de l’educació pública.

Entre els principis de la UNESCO es considera també com a actors prioritaris d’una educació de qualitat universal a la societat civil, els professors i educadors, el sector privat, les comunitats, les famílies, els joves i els nens. Actors que han de participar en una agenda de persones capa a persones.

Vídeos

Top