Loading
Carregant Dies Internacionals

Park(ing) Day

El Park(ing) Day es va començar a celebrar l’any 2005 per iniciativa de Rebart, una oficina d’art i disseny situada a la ciutat de San Francisco. Des de llavors, aquest dia té lloc a diferents ciutats del món. La data de celebració és variable però a Catalunya sol coincidir amb la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

La idea d’aquesta iniciativa és posar el focus sobre la necessitat de més espai públic en entorns urbans. Una dada: a Barcelona el 55% de la superfície és calçada per a vehicles i només el 45% és vorera.

Però no només és l’espai físic el que es veu afectat pel protagonisme del vehicle privat, el Medi Ambient també. La qualitat de l’aire a les ciutats sobrepassa moltes vegades els límits de contaminació permesos per la Unió Europea. L’objectiu del Park(ing) Day és, doncs, informar, sensibilitzar i inspirar la transformació cap a un model millor de ciutat.

Per això diverses organitzacions, col·lectius o ciutadans poden, durant el Park(ing) Day transformar de forma temporal places públiques d’aparcament en parcs, jardins o espais destinats als veïns.

Vídeos

Top