Loading
Carregant Dies Internacionals

Jornada Mundial Ciutats per la Vida, Contra la Pena de Mort

La data de la primera abolició de la pena de mort en un Estat Europeu és la data escollida per commemorar la Jornada Mundial Ciutats per la Vida, Contra la Pena de Mort.

Aquesta anul·lació va tenir lloc l’any 1786, quan Pietro Leopoldo, Gran Duc de Toscana, va signar el codi Leopoldiano preparat pel jurista Pompeo Neri. Aquest territori és convertí així en la primera regió a abolir la pena cabdal.

La Pena de mort és un acte durament criticat per molts organismes i associacions mundials. Amnistia Internacional condemna aquest tipus de “càstig” afirmant que vulnera dos drets humans fonamentals: el dret a la vida i el dret a no sofrir tortura, els quals es troben recollits i protegits per la Declaració Universal de Drets Humans, adoptada en 1948 per Nacions Unides.

Segons un estudi realitzat per la mateixa organització, més de 1000 persones van ser executades en el 2016, sense contar Xina, República en la qual presumptament s’han efectuat milers d’execucions.

Aquesta Jornada ha estat declarada per la Comunitat de Sant’Egidio i en l’actualitat més de 1.500 ciutats s’han adherit a aquesta iniciativa. Es considerada la mobilització internacional més gran fins ara feta.

A Espanya la legislació no permet l’ús de la pena de mort des de 1995.

Vídeos

Informes/Documents d’interès:

Top