Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Nacional de Catalunya

La Diada Nacional de Catalunya, també coneguda com a “Diada de l’onze de Setembre” és la festa nacional de Catalunya i es commemora anualment cada 11 de setembre en record de la darrera defensa de Barcelona del 1714.

Malgrat ser la data d’una derrota -la capitulació de Barcelona davant les tropes borbòniques en 1714-, la commemoració s’ha convertit en una jornada de defensa dels drets i les llibertats del país, i en un acte de reafirmació del caràcter propi de Catalunya i de la seva identitat com a nació. Com a símbol habitual de l’inici del curs polític, la festivitat ha acaparat encara més protagonisme a partir de les multitudinàries mobilitzacions independentistes que se succeeixen des del 2012.

Aquesta jornada fou promulgada pel Parlament de Catalunya en l’any 1980 mitjançant l’establiment de la llei 1/1980, de 12 de Juny. Posteriorment, en el 2006, l’Estatut d’Autonomia va declarar aquest dia, juntament amb l’himne i la bandera de Catalunya, símbols nacionals.

La primera commemoració se celebrà el 1886 a la missa oficiada de la parròquia de Santa Maria del Mar, en honor als màrtirs morts.

Vídeos

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?