Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial sense automòbil

El Dia Mundial Sense Automòbil, també conegut com el “Dia Mundial sense Carboni” se celebra cada any el 22 de setembre -encara que a vegades varia de data segons el país- a fi de poder seguir recordant als ciutadans els avantatges que comporta per al planeta l’ús de vehicles alternatius.

La idea principal d’aquesta jornada és, per tant, arribar a crear un canvi permanent que beneficiïn als vianants, ciclistes i altres persones que no condueixen automòbils i deixar de contribuir en l’escalfament global.

A Espanya es va commemorar aquest dia per primera vegada el 20 de setembre de 1987, sent aquesta jornada patrocinada per la Comunitat Europea.A Madrid, la Aedenat (Associació Ecologista de Defensa de la Naturalesa) al costat de Comaden i Pedalibre van promoure l’establiment d’un “Ple sense Cotxes” en les portes de l’ajuntament.

Durant aquest dia, els integrants de diferents partits polítics havien d’acudir al consistori en mitjans de transport públics o alternatius. Solament va acudir un regidor d’Esquerra Unida.

A Barcelona, i coincidint amb l’últim dia de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, se celebra el Dia sense Cotxes mitjançant l’ocupació d’espais (habitualment envaïts per vehicles motoritzats) per realitzar activitats i donar veu a les seves propostes.

Vídeos

Top