Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial per la Reducció del CO2

El 28 de gener se celebra el Dia Mundial per la Reducció del CO2 també conegut com el  Dia Mundial de l’Acció davant l’Escalfament Terrestre. Aquest dia va ser designat per les Nacions Unides per conscienciar a la ciutadania sobre el canvi climàtic i els impactes que aquest ocasiona al nostre planeta.

Un dels factors més contaminants pel Medi Ambient són les emissions de gasos a l’atmosfera, en particular el CO2, que acceleren el procés d’escalfament global i l’efecte hivernacle. Aquestes emissions han fet variar la temperatura mitjana del planeta, fent que el nostre ecosistema pateixi les conseqüències d’aquests canvis.

L’emissió de gasos contaminants provenen en la seva gran majoria de l’acció de l’home. Les indústries, els cotxes, la vida urbana, la desforestació i la gestió dels residus sòlids i líquids són els majors emissors d’aquest tipus de contaminants. Emissions que és fan en la seva majoria en els països desenvolupats.

Aquest dia també vol ser una crida a les autoritats cap a la implementació d’un canvi de model que  giri al voltant del desenvolupament de fonts d’energia renovables, el canvi a combustibles més netes, la millora en l’eficiència de processos de combustió i modificant els hàbits de consum a partir de l’educació ambiental.

Vídeos

Top