Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial per la prevenció contra l’abús infantil

L’abús infantil es defineix com l’acció d’un adult o innacció del mateix que es tradueix en l’abús físic, sexual o emocional, la negligència en la cura dels infants que pot ser un risc pel nen.

L’abús emocional és el més comú i pot tenir efectes per a tota la vida, afectant la capacitat dels nens a sentir-se segurs i estimats i perpetuant actituds relacionades amb la baixa autoestima.

L’any 2000, l’organització Women’s World Summit Foundation (WWSF) va celebrar per primer cop el Dia Mundial per la prevenció contra l’abús infantil implicant també altres organitzacions dedicades al món de la infància i de la dona.

Segons la revista Sentit Crític, a Catalunya les dades són molt significatives: gairebé 1 de cada 5 persones ha patit algun tipus d’abús durant la seva infantesa; 8 de cada 10 abusadors són de l’entorn de la família o de confiança proper a l’infant.

Des de l’organització SaveTheChildren han llançat la campanya “Rompo el Silencio” per reivindicar que s’accelerin els procediments per a l’aprovació urgent de la Llei Orgànica per l’Erradicació de la Violència contra la Infància.

Vídeos

Top