Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial Metropolità

El Dia Mundial Metropolità neix amb l’objectiu d’organitzar una jornada on els líders locals es reuneixin amb els seus homòlegs en l’àmbit metropolità per tal de discutir els temes més importants de la coordinació entre els diferents ens locals i la manera d’aplicar la Nova Agenda Urbana. Aquesta jornada és organitzada per les organitzacions CIPPEC i Metropoli.

Per altra banda, aquest dia també busca promoure la consciència sobre la importància de millorar els processos de governança metropolitana a tot el món i posar en evidència el creixement de les zones urbanitzades del món més enllà dels límits jurisdiccionals dels municipis, generant sistemes urbans complexos on es produeixen les majors transformacions del món.

La data es va fixar el 7 d’octubre amb motiu de la firma de la Declaració de Montréal sobre Àrees Metropolitanes, l’any 2015.

Aquesta Declaració enumera els principals reptes i les transformacions necessàries per desenvolupar metròpolis més inclusives i solidàries. Algunes de les principals idees recollides en aquest document són les següents.

*  Col·locar el dret a la ciutat per a tothom al centre de les polítiques metropolitanes.

* Atorgar a la governança metropolitana d’un marc legal i institucional clar, basat en principis de democràcia, respecte de l’autonomia local i subsidiarietat.

* Promoure un finançament adaptat als reptes metropolitans.

* El reconeixement de la igualtat de gènere i de la cultura com a pilars essencials de les polítiques metropolitanes.

* Promoure la participació ciutadana en el procés de presa de decisions.

Vídeos

Top