Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de l’Orgasme

El 8 d’Agost se celebra El Dia Mundial de l’Orgasme Femení. Aquesta jornada, promoguda en el 2004 pel regidor del poble Brasiler d’Esperantina, Arimateio Dantos, pretenia estimular el plaer sexual.

Inicialment aquesta idea va néixer sota la forma de proposta de llei que tenia com a objecte principal el fet de poder parlar lliurement de la sexualitat femenina. D’acord amb Dantos, “l’orgasme és una qüestió de salut pública i com a tal és important parlar d’ella per ajudar a les dones al fet que lluitin per obtenir plaer”.

Molts homes, després d’aquesta declaració, es van sumar a la causa i van proclamar, així, el 8 d’agost com una data dedicada a estimular el plaer femení.

Actualment la seva celebració s’ha estès a diversos països del món. No obstant això, a la regió brasilera, i 10 anys més tard que s’aprovés aquesta llei municipal, el nou alcalde va decidir suspendre la celebració per dificultats econòmiques. La localitat, que segueix lluitant perquè aquest homenatge al clímax no desaparegui, va impulsar un nou debat sobre aquest tema perquè els veïns poguessin compartir propostes “per una vida sexual sana”.

Més enllà de la causa detonant d’aquest moviment, aquesta jornada serveix com a punt d’inflexió perquè, com a missió educativa, es posi fi a tots aquells països i entorns culturals que condemnen plaer de la dona.

Vídeos

Top