Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de l’Educació Ambiental

L’Any 1975 es va celebrar a la ciutat de Belgrad el Seminari Internacional d’Educació Ambiental on van participar experts de més de 70 països per posar en marxar la iniciativa de celebrar un Dia Mundial per l’Educació Ambiental. En aquest seminari es van establir els principis de l’educació ambiental i com a resultat es va redactar i publicar la Carta de Belgrad, on es reafirmen els principals objectius de l’educació ambiental.

Però va ser uns anys abans, el 1972 a la Conferència de Nacions Unides pel Medi Ambient a Estocolm quan es va reconèixer per primera vegada la necessitat d’utilitzar l’educació com a eina per millorar la resposta a la problemàtica ambiental. En aquesta conferència es van crear 26 principis recollits en la Declaració del Medi Humà. El principi número 19 assegura que “És indispensable una tasca d’educació en qüestions ambientals, dirigida tant a les generacions joves com als adults i que presti l’atenció deguda al sector de la població menys privilegiat, per tal d’eixamplar les bases d’una opinió pública ben informada i d’una conducta dels individus, de les empreses i dels col·lectius inspirada en el sentit de llur responsabilitat quant a la protecció i millora del medi en tota la seva dimensió humana”.

L’Educació Ambiental és l’educació orientada a ensenyar com es comporta el medi ambient i en particular com els éssers humans poden gestionar els ecosistemes per viure de manera sostenible. Per la importància que revesteix aquesta àrea de l’educació avui en dia és que se celebra arreu del planeta el Dia Internacional de l’Educació ambiental.

Vídeos

Top