Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial dels Aiguamolls

Se celebra aquest dia en commemoració de l’adopció de la Convenció sobre Zones Humides (Convenció de Ramsar) de 1971. En aquest tractat intergovernamental es consagren “els compromisos contrets pels seus estats membres per mantenir les característiques ecològiques dels aiguamolls d’Importància Internacional i planificar ‘l’ús racional’, o sostenible, de tots els aiguamolls situats als seus territoris.”

La importància dels aiguamolls resideix en què són ecosistemes amb gran diversitat biològica, reguladores del cicle de l’aigua i del clima, generadores de recursos hídrics per abastir d’aigua dolça i constitueixen zones d’ús per activitats humanes com el turisme i la pesca. Els Aiguamolls contribueixen a la regulació dels cicles de l’aigua, en el control d’inundacions i sequeres, en la provisió d’aigua i com a refugi de vida silvestre.

A Catalunya hi trobem tres zones humides principals: Els Aiguamolls de l’Empordà, els del Delta de l’Ebre i els del Llobregat. En aquests parcs és on es pot observar una major varietat d’espècies animals, sobretot d’ocells.

Vídeos

Top