Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial del Vianant

El 17 d’agost de 1896 a Anglaterra es va produir el primer atropellament d’un cotxe a un vianant. La ciutadana londinenca Bridget Driscoll es va convertir així en la primera víctima mortal de la història per l’impacte d’un vehicle.

Segons l’Organització Mundial de la Salut, tots els anys, els accidents de trànsit es cobren gairebé 1,3 milions de vides i provoquen traumatismes a entre 20 i 50 milions de persones més.

La utilització de l’espai públic és un dels grans desafiaments de la ciutat. Per això, aquesta commemoració -celebrada en gran part d’Amèrica Llatina- es va instaurar amb la finalitat de recordar els drets dels ciutadans transeünts, protagonistes urbans de la mobilitat sostenible i els més vulnerables als riscos dels carrers.

Per vetllar satisfactòriament per la seguretat dels vianants i consolidar una ciutat més “caminable”, l’urbanisme i disseny de les ciutats, la regulació de polítiques públiques més inclusives i equitatives i altes dosis de conscienciació social s’alcen com a requisits fonamentals per aconseguir invertir satisfactòria la piràmide de prioritats en el trànsit de la ciutat.

Vídeos

Top