Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia mundial del veganismo

A Gran Bretanya, al voltant de l’any 1945, la recentment creada Societat Vegana va inventar el terme “vegà” per referir-se a totes aquelles persones que no usen productes d’origen animal ni en el menjar, ni en roba ni en altres productes amb altres finalitats. La paraula, que va començar sent l’abreviatura del concepte “vegetarià”, pretén ser sinònim de “sencer, sa, vigorós i viu”. En l’actualitat, el veganisme és un estil i una filosofia de vida que cada vegada un major nombre de ciutadans, tant a escala estatal com en l’àmbit mundial, adopta a fi de rebutjar l’explotació i altres formes d’agressió cap als animals promovent el respecte per la vida.

La Presidenta de la Societat Vegana del Regne Unit, Louise Wallis, va crear el Dia Mundial del Veganisme en 1994 per celebrar el 50° aniversari de la seva fundació i recordar al món la importància de la filosofia vegana impulsant la creació de condicions ideals per a una comunitat social basada en la no-violència.

Segons afirma l’Estudi “The Green Revolution” elaborat per la Consultora Lantern, cada vegada són més el nombre d’espanyols que aposten per dietes lliures de carn i col·laboren en un mercat compromès amb els animals.

Vídeos

Top