Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia mundial del Turisme

El Dia Mundial del Turisme s’ha implantat per commemorar la importància d’aquesta indústria, dinàmica i competitiva per una banda i una de les activitats econòmiques i culturals més importants amb les quals pot explicar un país o una regió.

De fet, el turisme és avui un dels sectors més importants. En l’última meitat de segle, la seva presència i la seva rellevància ha estat en constant auge. De fet, segons l’ONU, els desplaçaments internacionals han passat de 25 milions en 1950 a 1200 milions en 2015. Això ha suposat una considerable pujada dels ingressos de molts Estats i conseqüentment la millora econòmica d’aquests països i els seus ciutadans. En efecte, “es calcula que aquest sector representa el 10 per cent del Producte Interior Brut (PIB) mundial, empra al 10 per cent dels treballadors del planeta, i continuarà creixent a una mesura anual del 3,3 per cent fins a 2030.”

Tal és l’envergadura d’aquest sector que el 2017 fou declarat per Nacions Unides l’any del Turisme sostenible per al desenvolupament, entenent per turisme sostenible “tot aquell desplaçament que té plenament en compte les repercussions actuals i futures, econòmiques, socials i mediambientals del planeta per satisfer les necessitats dels visitants, la indústria i l’entorn”, tal com declara l’Organització Mundial del Turisme (OMT).

Respectar i gaudir de la diversitat del món en el qual vivim farà que el viatge sigui una experiència molt més útil i preuada.

Vídeos

Top