Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial del Teatre

El Teatre és la branca escènica relacionada amb l’actuació, que representa històries davant d’una audiència fent servir una combinació de discursos, gestos, escenografia, música, so i espectacle. És també el gènere literari que compren les obres concebudes per un escenari, davant del públic.

Se celebra en aquesta data en record de l’apertura de temporada i inauguració del Teatre de les Nacions de París el 1962. Des de llavors, personalitats de la talla de Jean Cocteau, Arthur Miller, Laurence Oliver, Jean Louis Barrault, Peter Brook, Edward Albee, Vaclav Havel, Richard Burton, Luchino Visconti, etc. han emès a tot el món el seu missatge.

Aquest dia és una celebració per destacar la importància del teatre, i actua com a convocatòria per a governs, polítics i institucions que encara no han reconegut el seu valor.

El teatre commou, il·lumina, incomoda, pertorba, exalta, revela, provoca, transgredeix. És una conversa compartida amb la societat. El teatre és la primera de les arts que s’enfronta amb el rés, les ombres i el silenci perquè sorgeixin la paraula, el moviment, les llums i la vida.

Vídeos

Top