Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial del Ronyó

Aquest dia busca promoure la importància dels ronyons en la salut en general. El principal treball dels ronyons és eliminar les toxines i l’excés d’aigua de la sang. També ajuden a controlar la pressió sanguínia, a produir glòbuls vermells i a mantenir sans els ossos.

La malaltia renal crònica (CKD) és una pèrdua progressiva de la funció renal durant un període de mesos o anys. Cadascun dels nostres ronyons té prop d’un milió de petits filtres, anomenats nefrons. Si els nefròfons estan danyats, deixen de funcionar. Durant un temps, els nefròfons sans poden assumir el treball extra. Però si el dany continua, més i més nefrons es tanquen. Després d’un cert punt, els nefròfons que queden no poden filtrar prou la sang per mantenir-nos saludable.

En el Dia del Ronyó es realitzen diverses activitats per conscienciar la població mundial de la importància que tenen els ronyons al nostre cos i com prevenir o millorar la vida de les persones que pateixen una malaltia renal, ja que són prevenibles.

Vídeos

Top