Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial del Llibre i dels Drets d’Autor

El 23 d’abril és un dia simbòlic per la literatura mundial. Aquest mateix dia del 1616 van morir Cervantes, Shakespeare i Garcilaso de la Vega. A més, també coincideix amb el naixement o mort d’altres autors com Josep Pla i Vladimir Nabokov entre d’altres.

La idea original de la celebració del Dia del Llibre va començar a Catalunya, de l’escriptor valencià Vicente Clavel Andrés, proposant a la Càmera Oficial del Llibre de Barcelona el 1923 i aprovada pel rei Alfons XIII d’Espanya el 1926. El 7 d’octubre de 1926 va ser el primer dia del llibre, poc després el 1930, es va instaurar definitivament la data del 23 d’abril com el dia del llibre.

Va ser el 1995 quan la UNESCO va oficialitzar la data, amb la intenció de rendir homenatge als llibres i autors, i animant  a tothom, sobretot als joves, a descobrir el plaer de la lectura. Un altre dels objectius és reconèixer les imprescindibles contribucions d’aquells qui han impulsat el progrés social de la humanitat mitjançant la literatura.

Cada any la UNESCO i les tres organitzacions professionals internacionals del món del llibre (Unió Internacional d’Editors, Federació Internacional de Llibreters i Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries) escullen una capital mundial del llibre.

Vídeos

Top