Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial del Cacau

El Dia Mundial del Cacau, organitzat per l’Organització Internacional del Cacau i l’Acadèmia Francesa de la Xocolata i de la Confiteria, se celebra anualment cada 1 d’octubre amb la finalitat de recordar i generar consciència als consumidors de la qualitat de vida dels productors de cacau de tot el món en un esforç de construir una economia sostenible.

A més, l’any 2010 la mateixa acadèmia va decidir fer coincidir aquest dia amb el Dia Internacional de la Xocolata, encara que alguns segueixen celebrant aquest dia el 13 de setembre, data que coincideix amb el naixement de Roald Dahl, escriptor de “Charlie i la fàbrica de xocolata”.

Així mateix, també s’aprofita l’ocasió per al·ludir a tots els beneficis i propietats nutricionals que en clau de salut la xocolata i el cacau aporta a les nostres vides. Entre ells es destaca l’elevat contingut d’antioxidants, alt contingut en magnesi (en la seva forma crua) i presència de teobromina, alcaloide de sabor amarg que “estimula el sistema nerviós central”. La seva ingesta és, per tant, beneficiosa per a la prevenció de patologies associades a processos inflamatoris i degeneratius.

Segons la ICCO l’oferta i demanda mundial de cacau han crescut a un ritme anual mitjà del 2.5% durant els últims 50 anys.

Vídeos

Top