Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de l’Hàbitat

El primer dilluns d’octubre de cada any ha estat declarat, tal com s’estipula en la Resolució 40/202 de l’Assemblea General de les Nacions Unides, el Dia Mundial de l’hàbitat.
Les ciutats i els assentaments humans són el lloc on “interactuem social, cultural, políticament i econòmicament, i on a més ens desenvolupem com a éssers humans”. És per això que aquesta jornada s’articula al voltant d’un objectiu clar: promoure una reflexió sobre l’estat de les ciutats al món i sobre el dret fonamental a una llar segura per a tots els ciutadans.
La finalitat d’aquest dia és “reflexionar sobre la situació dels nostres pobles i ciutats i el dret bàsic de tots a l’habitatge adequat. També té el propòsit de recordar al món la seva responsabilitat col·lectiva per al futur de l’hàbitat humà”.
Aquest dia es lliura el premi “Pergamí d’Honor”. El premi és el “més prestigiós dels assentaments humans al món. El seu objectiu és reconèixer les iniciatives que han fet contribucions excel·lents” al camp de l’habitatge, “i desenvolupar i millorar els assentaments humans i la qualitat de vida urbana”.

Vídeos

Top