Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de L’Emoji

Els Emojis s’han convertit en una eina de comunicació que utilitzem diàriament. És per això que des de 2004 i promogut per Jeremy Burge, creador de l’Emojipedia, el 17 de Juliol s’ha convertit en el Dia Mundial de l’Emoji.

Aquestes emoticones van ser creades pel programador japonès, Shigetaka Kurita, encara que llavors eren molt més simples, de colors plans i d’unes dimensions de 12×12 píxels.

La data escollida fa referència al dia que apareix a les icones dels calendaris dels dispositius iOS, que a la vegada va ser triada per ser la data en què es va presentar l’aplicació iCal a la conferència MacWorld.

Avui en dia els utilitzem per comunicar-nos de manera senzilla, per expressar les nostres emocions o descriure el nostre dia a dia. Cada dia es comparteixen més de 700 milions d’emojis a Facebook i 250 milions a Twitter mensualment. Els més utilitzats són el cor vermell, la persona que arronsa les espatlles, la cara plorant de riure o la que envia un petó segons Emojipedia.

Però no només això, sinó que també s’han convertit en una potent eina per visibilitzar certs causes o col·lectius, amb la creació d’emojis que els representin. Iniciatives com Climoji busquen aprofitar la importància d’aquest nou llenguatge per conscienciar sobre el problema del canvi climàtic.

Des de l’art també s’ha considerat als Emojis com a factor importantíssim de la comunicació actual. De fet, el Museu d’Art Modern de NY (MoMA) va decidir recuperar les primeres icones de Kurita per exhibir-los en una col·lecció permanent.

Vídeos

Top