Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de l’ELA

La esclerosis lateral amiotrófica, també coneguda com ELA, és una malaltia neuromuscular degenerativa en la qual les neurones que controlen els músculs del moviment voluntari (motoneurones) moren. La conseqüència és una feblesa progressiva que avança fins a la paràlisi total del malalt, inclosa la capacitat de menjar, parlar o respirar. 

L’ELA no té causa ni una cura reconeguda en l’actualitat. Per això, cada any l’Aliança Internacional d’Associacions d’ELA celebren aquest dia intentant recordar una malaltia que afecta persones de tot el món. Un dels pacients més coneguts amb aquesta malaltia és Stephen Hawking.

El dia escollit representa, per tant, un punt d’inflexió en el qual anualment i com a forma d’expressió d’esperança se celebren múltiples activitats que pretenen donar veu a totes les persones diagnosticades perquè s’accelerin procediments com la cerca, el tractament o la curació de l’ELA.

En aquest àmbit, una de les iniciatives que més ressó va tenir a nivell internacional fou l’Ice Bucket Challenge,  campanya publicitària solidària que intentà conscienciar sobre l’esclerosi lateral amiotròfica. El repte, que originalment va néixer el 2013/2014, consistia a fer que els participants es filmessin a ells mateixos mentre s’abocaven una galleda d’aigua glaçada sobre els seus caps, convidant posteriorment a un màxim de tres coneguts a fer el mateix. El desafiament va instigar un gran nombre de persones, vídeos i donacions.

Vídeos

Top