Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de l’Eficiència Energètica

Aquest dia és una invitació a “reflexionar sobre l’ús racional que li donem a l’energia i actuar en conseqüència”. L’eficiència energètica es planteja com una de les polítiques de fre pel canvi climàtic i la consecució de societats sostenibles.

Se celebra aquest dia en commemoració de la primera conferència internacional d’Eficiència Energètica, celebrada el 1998 a Àustria, on més de 350 experts i líders de 50 països van discutir estratègies per enfrontar la crisi d’energia.

Segons l’Institut per la Diversificació i l’Estalvi d’Energia (IDAE), l’eficiència energètica és el sistema més ràpid i rentable per contribuir a la minimització de l’escalfament global. Redueix la demanda d’energia, i per tant, el cost de l’ús dels serveis energètics, i incrementa la garantia del subministrament.

El Govern ha aprovat el document de bases per al Pacte Nacional per a la transició energètica de Catalunya que pretén orientar la transició cap a la sobirania energètica a través d’un model on l’eficiència energètica i les energies renovables i l’autoconsum donin un paper decisiu al ciutadà que passa a ser generador de la seva pròpia energia per consumir-la a la llar.

Vídeos

Top