Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de l’Asma

L’asma és una malaltia crònica que es caracteritza per atacs recurrents de dispnea i sibilàncies, que varien en severitat i freqüència d’una persona a un altre. Els símptomes poden arribar certes vegades al dia o a la setmana i en algunes persones s’agreuja durant l’activitat física o a la nit.

Durant un atac d’asma, el recobriment dels bronquis s’inflama, el que provoca un estretament de les vies respiratòries i una disminució del flux d’aire que entra i surt dels pulmons.

En les persones amb vies respiratòries sensibles, els símptomes d’asma poden desencadenar-se per la inhalació de substàncies al·lergògenes o desencadenants com: animals, àcars, alguns medicaments, canvis climàtics, exercici físic, pol·len, infeccions respiratòries, estrès o el fum del tabac.

L’asma no es cura, però els símptomes poden disminuir amb el pas del temps. L’objectiu és que els pacients d’asma puguin dur una vida normal i patir el menor nombre de crisis possibles. Aquest dia se celebra cada primer dimarts de Maig.

Vídeos

Top