Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de l’Asma

L’asma és una malaltia crònica que es caracteritza per atacs recurrents de dispnea i sibilàncies, que varien en severitat i freqüència d’una persona a un altre. Els símptomes poden arribar certes vegades al dia o a la setmana i en algunes persones s’agreuja durant l’activitat física o a la nit.

Durant un atac d’asma, el recobriment dels bronquis s’inflama, el que provoca un estretament de les vies respiratòries i una disminució del flux d’aire que entra i surt dels pulmons.

En les persones amb vies respiratòries sensibles, els símptomes d’asma poden desencadenar-se per la inhalació de substàncies al·lergògenes o desencadenants com: animals, àcars, alguns medicaments, canvis climàtics, exercici físic, pol·len, infeccions respiratòries, estrès o el fum del tabac.

L’asma no es cura, però els símptomes poden disminuir amb el pas del temps. L’objectiu és que els pacients d’asma puguin dur una vida normal i patir el menor nombre de crisis possibles. Aquest dia se celebra cada primer dimarts de Maig.

Vídeos

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?