Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de l’Anticoncepció

El dia mundial de l’anticoncepció, o Dia Mundial de l’Embaràs No Planejat, és una jornada organitzada i patrocinada per 12 ONG internacionals i societats mèdiques que tenen com a finalitat principal la difusió i la sensibilització dels ciutadans en clau de salut sexual i reproductiva. La missió principal d’aquests organismes és conscienciar a les diferents i noves generacions de l’important que resulta fomentar una presa de decisions basades en informació contrastada sobre la realitat dels embarassos no planejats existents al món.

En l’actualitat, els embarassos no planificats juntament amb les infeccions de transmissió sexual segueixen sent, especialment per al sector més jove, un greu problema de salut pública. La solució passa, sense cap dubte, per la utilització de mètodes anticonceptius eficaços i assegurances.

Així, el Dia Mundial de l’anticoncepció se celebra el 26 de setembre i la seva campanya mundial anual no només centra la visió sobre tots aquests embarassos no planificats sino que a més també aprofita l’ocasió per recordar els diferents mètodes anticonceptius existents en l’actualitat, bolcant dades anuals del nombre d’embarassos no planificats i la quantitat o la regularitat de l’ús d’anticonceptius per tots dos gèneres.

Vídeos

Top