Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de l’Alzheimer

El Dia Mundial de l’Alzheimer, proclamat per l’Organització Mundial de la Salut i patrocinat per l’Alzheimer’s Disease International(ADI), se celebra el 21 de setembre de cada any amb l’objectiu de crear consciència sobre l’Alzheimer i la demència.

L’Alzheimer és, segons l’alzheimer’s association, una malaltia cerebral que causa problemes amb la memòria, la forma de pensar i el caràcter o la manera de comportar-se. De fet, és considerada una de les formes més comunes de demència, sent aquesta última entesa com la perduda de memòria i d’altres habilitats intel·lectuals.

Aquesta afecció és coneguda com la malaltia familiar posat que l’estrès crònic de veure a un ser estimat empitjorar lentament a causa de l’alzheimer és una situació que perjudica, inevitablement, a tots.

Els principals símptomes a l’hora de detectar aquesta malaltia són, per tant, perduda de memòria, obstacles a l’hora de resoldre problemes, dificultats en el treball o a casa, confusió amb temps o lloc, problemes de parla i de comprensió i canvis en l’humor.

En cas que noti algunes d’aquests senyals és necessari que vostè programi cita amb el seu doctor.

Consells per reduir el risc d’alzheimer:

Mantenir un pes saludable. Fer exercici regularment durant aproximadament 30 minuts cada dia. Exercitar el cervell a través de jocs d’activitat mental. Estar atents a la salut, fent controls regulars. Menjar abundant fruita i verdures, peix, carn, tofu i altres llegums com a fonts de proteïnes i greixos saludables.

Vídeos

Top