Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de l’Aigua

Els ecosistemes d’aigua dolça són essencials per la supervivència humana, ja que subministren la major part de l’aigua potable que consumeix la població. Aquests són l’hàbitat de més del 40% de les espècies de peixos de tot el món.

A pesar del seu valor i importància, molts llacs, rius i aiguamolls del globus estan patint greus danys a causa de les activitats de l’home i el seu declivi és molt més ràpid que el dels ecosistemes terrestres.

El canvi climàtic, derivat en gran mesura de l’ús insostenible de l’energia, incrementarà l’estrès hídric i la falta d’aigua en moltes regions. Si es manté l’actual tendència a l’escalfament, les iniciatives orientades a facilitar l’accés universal a l’aigua i l’energia es veuran afectades.

El 8% de la generació d’energia global s’utilitza per a l’extracció, el tractament i el transport d’aigua a diferents consumidors.

El Dia Mundial de l’Aigua se celebra anualment el 22 de març com un mitjà de cridar l’atenció sobre la importància de l’aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos d’aigua.

Vídeos

Top