Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de la Visió

Una persona té baixa visió quan la seva agudesa visual, o el que és el mateix, el paràmetre que avalua la capacitat del sistema visual per detectar detalls d’un objecte, està molt limitada. Aquesta baixa visió pot ser deguda tant a factors congènits com adquirits. De fet, existeixen moltes malalties que causen la reducció del camp visual, com el glaucoma avançat o les malalties de la màcula ocular.

És per això que, el segon dijous de cada mes d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Visió. Aquesta jornada, declarada per l’Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa i l’OMS, pretén recordar la importància de la vista, les múltiples malalties oculars existents que causen ceguesa i/o baixa visió i com prevenir-les. D’aquesta forma, el missatge subjacent d’aquest dia és que els països coneguin el grau de ceguesa i la deterioració de la visió perquè puguin abordar millor aquest desafiament de salut pública i desenvolupament.

L’OMS estima que al voltant de 253 milions de persones al món viuen amb discapacitat visual, de les quals 36 milions són cegues.

Vídeos

Top