Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de la síndrome d’Asperger

Descripció: 

La síndrome d’Asperger és un trastorn sever del desenvolupament que comporta una alteració neurobiològicament determinada en el processament de la informació.

Tenen en comú les dificultats per la interacció social, especialment persones de la mateixa edat, alteracions dels patrons de comunicació no-verbal, interessos restringits, inflexibilitat cognitiva i de comportament, dificultats per l’abstracció de conceptes, coherència central dèbil en benefici del processament de detalls, interpretació literal del llenguatge, dificultats en funcions executives i de planificació, la interpretació de sentiments i emocions aliens o propis. Suposa una discapacitat per entendre el món que dóna origen comportaments socials inadequats.

Es commemora aquest dia en record del naixement de Hans Asperger, metge austríac, que, amb la seva recerca sobre la “psicopatia autística infantil” va definir el trastorn que més tard portaria el seu nom.

Se l’hi ha atribuït aquest trastorn a personalitats com Albert Einstein, Charles Darwin, Andy Warhol, Steven Speilberg, per això alguns n’hi diuen la síndrome del savi.

Vídeos

Top