Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament en la Vellesa

Entre 2015 i 2030, s’espera que en tots els països augmenti substancialment el nombre ancians. Aquest creixement serà especialment ràpid a les regions en vies de desenvolupament. Si creix el nombre de persones majors, s’espera també que augmentin els abusos dels quals aquesta població n’és víctima.

Si bé és un tema tabú, el maltractament als ancians ha començat a guanyar visibilitat a tot el món, a pesar que segueix sent un dels tipus de violència menys tractats en els estudis que es duen a terme a nivell nacional i menys abordats en els plans d’acció.

El maltractament de les persones majors és un problema social mundial que afecta la salut i els drets humans de milions de persones majors a tot el món i és un problema que mereix l’atenció de la comunitat internacional.

L’Assemblea General de les Nacions Unides, en la seva resolució 66/127 , designa el 15 de juny com a Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament en la Vellesa. Representa el dia de l’any quan tothom expressa la seva oposició als abusos i els sofriments infligits a algunes de les nostres generacions majors.

Vídeos

Top