Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de la Població

El Dia Mundial de la Població, declarat pel Consell d’Administració del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament en 1898, pretén “centrar l’atenció en la urgència i importància de les qüestions relatives a la població”.

L’interès va néixer de la celebració l’11 de juliol de 1987 del «Dia dels cinc mil milions». L’Assemblea General de les Nacions Unides, mitjançant la resolució 45/216 de desembre de 1990, va decidir continuar amb aquesta iniciativa per conscienciar sobre les qüestions relacionades amb aquest àmbit, incloses les seves vinculacions amb el medi ambient i el desenvolupament.

El Dia es va celebrar per primera vegada l’11 de juliol de 1990 en més de 90 països. Des de llavors, diverses oficines del Fons de les Nacions Unides per a la Població i altres organitzacions i institucions commemoren aquest Dia Mundial en associació amb els Governs i la societat civil.

L’accés a una planificació familiar segura i voluntària és un dret humà. També és fonamental per a la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones , i és un factor clau per reduir la pobresa. S’estima que l’any 2016 la població mundial va superar els 7.400 milions d’habitants enfront dels 2,5 milions registrats en 1950. Aquest gran augment comporta grans reptes i oportunitats, i afecta la sostenibilitat, l’urbanisme i l’accés als serveis de salut.

Vídeos

Top