Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de la Filosofia

Com afirma l’ONU, “La filosofia és l’estudi de la naturalesa de la realitat i de l’existència, del que és possible conèixer, i del comportament correcte i incorrecte. Prové de la paraula grega phílosophía, que significa «l’amor a la saviesa».

Els principals objectius d’aquesta jornada són, tal com s’especifica a la seva web oficial:

  1. Renovar el compromís regional, subregional i internacional en favor de la filosofía.
  2. Encoratjar l’anàlisi, la investigació i els estudis filosòfics sobre els grans problemes contemporanis per respondre millor als reptes amb què s’enfronta avui dia la humanitat.
  3. Sensibilitzar l’opinió pública sobre la importància de la filosofia i la seva utilització crítica en les eleccions que plantegen a múltiples societats els efectes de la mundialització o la incorporació a la modernitat.
  4. Fer un balanç de la situació de l’ensenyament de la filosofia al món, insistint particularment en les dificultats per al seu accés.
  5. Subratllar la importància de la generalització de l’ensenyament filosòfic per a les generacions futures. 

 

Dit això, queda més que patent la transcendència i la rellevància d’aquesta matèria, considerada actualment com un dels camps més importants del pensament humà.

El Dia Internacional de la Filosofia atén a l’Objectiu 4 de Proporcionar una educació equitativa i inclusiva de qualitat, el qual pertany a l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. Així, aconsegueix centrar-se en el paper d’aquesta doctrina a les escoles i en la societat a través de la proposta de recerca, experimentació i avaluació de la pràctica filosòfica de les comunitats. La seva celebració s’extén a escala mundial i es porta a terme el tercer dijous de novembre de cada any.

Vídeos

Top