Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de la Fibrosi Quística

La Fibrosi Quística és una de les malalties genètiques greus detectades amb major freqüència, arribant a aconseguir una taxa d’incidència a Espanya bastant elevada. S’estima que, a 1 de cada 5.000 naixements se li detecta la malaltia, mentre que una de cada 35 persones són portadores sanes de l’afecció.

Els seus símptomes afecten múltiples òrgans i sistemes, originant secrecions anòmales i espesses de les glàndules exocrines. De fet, el seu nom respon a la fibrosi -entesa com el procés de cicatrització a l’excés de teixit connectiu en un òrgan- i la desmesurada formació de quists. Sovint, l’agreujament de la malaltia pot arribar a conduir a un trasplantament de pulmó.

No existeix tractament curatiu, encara que si hi ha teràpies que ajuden a millorar els símptomes i allargar l’esperança de vida.

És per això que, a fi d’accentuar i focalitzar l’atenció mundial sobre aquesta situació global en el que a cura de la malaltia i ajuda en el seu desenvolupament respecta, la Federació Espanyola de Fibrosi Quística, al costat de la resta de països membres d’Associació Internacional de FQ (CFW), celebra el 8 de setembre el Dia Mundial de la Fibrosi Quística.

Vídeos

Top