Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de la Dona Rural

El 18 de desembre de 2007 l’Assemblea General de Nacions Unides, a través de la seva resolució 62/136 va declarar, a fi de destacar el paper de la dona en el camp de l’agricultura, el Dia Internacional de la Dona Rural.

Parlar de la dona rural és, si més no, important. A causa del seu constant compromís amb el sector agrícola es creen i es garanteixen les millors condicions per al desenvolupament de l’economia rural.

Tot i això, però, cal tenir en compte que tant aquestes dones com el rol que exerceixen estan sotmesos a una sèrie de condicions que es diferencien de la posició o l’estat del gènere masculí per les disparitats que els separen en termes d’accés a recursos productius.

S’estima que, si les dones poguessin accedir a certes instal·lacions de la mateixa forma que els homes, el nombre de persones famolenques es reduiria un 17%. El motiu? Senzill. Tal com específica l’ONU, elles operen als espais en els quals hi ha una major concentració de persones que pateixen gana, llocs que al seu torn produeixen la majoria dels aliments. Llavors si les dones poguessin posseir terres, accedirien al crèdit que es necessita per finançar la producció d’aliments i contribuirien al creixement econòmic de les zones més rurals.

Per aquest motiu, la commemoració d’aquesta jornada busca l’apoderament d’aquestes dones mitjançant iniciatives tals com “la incorporació de l’enfocament de gènere a les polítiques agrícoles, l’augment de la tinença de terres de les dones i la millora de l’accés al finançament d’inversions en béns que contribueixin a la resiliència enfront del canvi climàtic”.

Vídeos

Top