Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de la Diabetis

La diabetis, també denominada “diabetis mellitus” refereix a totes aquelles malalties que, sense tractament, condueixen a la hiperglucèmia, o el que és el mateix, un excés de sucre en la sang.

Existeixen diferents tipus de diabetis. D’una banda està el tipus 1, freqüent entre nens i caracteritzada per una reacció autoimmune que destrueix la betacelulosa del pàncrees on es produeix la insulina.

D’altra banda, ens trobem amb la diabetis tipus 2, la més comuna i generalment detectada a partir dels 40 anys, sobretot en persones amb problemes de diabetis o amb sobrepès. La seva evolució és de caràcter lent i normalment asimptomàtica. Es coneix comunament com a “diabetis dels ancians” o “diabetis alimentària”.

Un altre tipus de diabetis podrien ser la gestacional, que afecta un determinat percentatge d’embarassos de forma temporal o la Lada, diabetis autoimmune latent de l’adult que es desenvolupa lenta i progressivament.

Amb la finalitat de sensibilitzar i informar a tothom sobre aquesta malaltia, així com de la seva prevenció i maneig, la Federació Internacional de Diabetis i l’OMS han declarat el Dia Mundial de la Diabetis.

Vídeos

Top