Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional contra l’ús del Nen Soldat

Milions de menors són segrestats, reclutats, morts, mutilats o violats en conflictes de tot el món. Les imatges de conflictes recents a Síria i Mali proporcionen un rostre humà al patiment de milers de menors. L’objectiu del Dia Mundial contra l’ús del Nen Soldat és acabar amb l’existència dels nens i nenes soldat i aconseguir la seva reinserció en la societat mitjançant programes de reunificació familiar, assessorament social, educació i formació professional.

Segons s’estableix en els Principis de Ciutat del Cap (1997, Unicef) “un nen soldat és tota persona menor de 18 anys que forma part de qualsevol força armada regular o irregular en la capacitat que sigui, el que compren, entre d’altres, cuiners, portadors, missatgers o qualsevol que acompanyi a aquests grups, excepte familiars.”

Nenes i nens soldats existeixen en llocs com Afganistan, Myanmar, Txad, Colòmbia, Filipines, Índia, Iraq, Palestina, República Centreafricana, República Democràtica del Congo (RDC), Somàlia, Sri Lanka, Sudan, Mali, Tailàndia i Uganda.

Vídeos

Top