Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial contra el Tràfic de Persones

S’estima que 2,5 milions de persones estan atrapades a les xarxes de l’esclavitud moderna. Homes, dones i nens cauen a les mans de traficants tant al seu propi país com a l’estranger. Tots els països estan afectats per la tracta, ja sigui com a país d’origen, trànsit o destinació de les víctimes.

L’esclavitud, tant en la seva forma moderna com en l’antiga, no és només una vergonya, sinó que és «l’execrable suma de totes les vileses», com la va definir l’abolicionista John Wesley.

La tracta de persones, és per tant un delicte que explota dones, nens i homes amb nombrosos propòsits. S’estima que aproximadament un 30% de les víctimes de la tracta són nens, enfront d’un 70% que són dones i nenes.

Per això, en 2010 l’Assemblea General va adoptar un Pla d’Acció Mundial per Combatre el Tràfic de Persones, urgint als Governs de tot el món a derrotar aquest problema.

Seguidament, en 2013, l’Assemblea General va sostenir una reunió per avaluar el Pla d’Acció Mundial. Així, els Estats membres van adoptar la resolució A/RES/68/192 i van designar el 30 de juliol com el Dia Mundial contra la Tracta.

Vídeos

Top