Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial contra el Consumisme (Dia Mundial de No Comprar Res)

El Dia Mundial contra el consumisme es va iniciar l’any 1992 per part d’activistes anticapitalistes per conscienciar sobre  el que ells consideren com hàbits de consum malbaratador en els països del primer món.

La idea d’un dia dedicat a reflexionar sobre els nostres hàbits de consum va ser de l’artista canadenc Ted Dave i després va ser apadrinada per la revista Adbusters, organització anticapitalista que té per objectiu qüestionar els mitjans de comunicació i la filosofia consumista, que segons ells, aquests promulguen.

Pel Dia Mundial contra el consumisme l’objectiu és que les persones s’abstinguin de comprar res durant 24h, fet que vol ser una vaga simbòlica. Als Estat Units se celebra l’endamà d’Acció de Gràcies, coincidint amb el conegut coma “Black Friday” en el que milers de botigues fan ofertes per incentivar la campanya de compres de Nadal.

Les organitzacions que han promogut aquest dia plantegen la necessitat de construir una societat basada en el benestar fugint del consumisme que moltes vegades porta a estils de vida insatisfactoris i infeliços. A més de reivindicar un estil de vida de consum sostenible que no forci els límits dels recursos que ens ofereix el planeta.

Vídeos

Top