Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial del Clima i d’Adaptació al Canvi Climàtic

Els 1992 diversos països van signar un conveni internacional per la prevenció del canvi climàtic, els coneguts com Protocols de Kyoto. Va ser el primer tractat internacional de reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle.

Per commemorar la signatura d’aquest document se celebra el 26 de març el Dia Mundial del Clima. També és una oportunitat per conscienciar sobre la protecció del Medi Ambient i la reducció dels efectes del canvi climàtic.

Els Protocols de Kyoto, que s’emmarquen dins de  la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, volien fixar un percentatge de reducció de gasos d’efecte hivernacle per part dels països industrialitzats com a mesura efectiva per alentir el canvi climàtic. Ratificada per 154 països és un dels instruments jurídics internacionals més importants destinats a lluitar contra el canvi climàtic.

A més d’això aquest dia ha de servir per fer-nos pensar també com a individus quines són les mesures que podem adoptar en la nostra vida diària per reduir els efectes del canvi climàtic. Per exemple, evitant l’ús d’aerosols i pintures tòxiques, deixar el cotxe i fer els trajectes amb transport públic, bicicleta o caminant, no malgastar l’aigua, reciclar i utilitzar amb eficiència energètica.

Vídeos

Top