Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de les Ciutats

L’objectiu del Dia Mundial de les Ciutats és promoure l’interès en la urbanització i fomentar la cooperació entre els països per aprofitar les oportunitats i afrontar els reptes que planteja l’urbanisme. La prioritat és contribuir  un desenvolupament urbà sostenible arreu del món.

El 2015, segons l’ONU, prop de 4.000 milions de persones, la meitat de la població mundial, vivia a ciutats i les projeccions indiquen que l’any 2030 seran 5.000 milions.

La vida a les ciutats ofereix la possibilitat de noves formes d’inclusió social, una major igualtat i accés a serveis i noves oportunitats. Encara que moltes vegades la desigualtat i l’exclusió social es concentren als centres urbans amb nivells superiors a la mitjana nacional.

Les ciutats son centre d’idees, comerç, cultura, ciència, productivitat, etc. Per això, una urbanització planificada i sostenible augmenta la seva capacitat de generar ocupació i riquesa, fomentar la diversitat i la convivència entre diferents classes, cultures, ètnies i religions.

Vídeos

Top