Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de la Bicicleta

L’origen del Dia de la Bicicleta és bastant curiós. Se celebrava el 19 d’abril, ja que el mateix dia de 1943 el doctor Albert Hofmann, el pare de l’LSD, va decidir ingerir una dosis d’aquesta droga. En començar a fer efecte, Hofmann va demanar al seu assistent que l’acompanyes en el seu viatge en bicicleta de tornada a casa perquè no es trobava bé.

L’endemà, un cop l’efecte de la droga ja havia passat es va despertar cansat físicament però sense cap altre símptoma. Havia descobert un nou component químic.

En honor a aquest viatge de tornada a casa és que es va fixar aquest dia per reivindicar el paper de la bicicleta i promoure’n l’ús  com a mitjà de transport. A més de demanar respecte pels drets dels ciclistes i destacar els beneficis d’aquest vehicle pel Medi Ambient i per la Salut.

No va ser fins l’any 2018 que l’ONU va oficialitzar aquest dia internacional i va decretar celebrar-lo el 3 de juny. Una data per reivindicar i educar en l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, saludable i preventiu de malalties, tolerant, d’enteniment mutu i promotor de la inclusió social i de la pau.

Un mitjà de transport, la bicicleta que ja s’ha convertit en imprescindible per a moltes persones, sobretot en entorns urbans. Per això moltes vegades la convivència entre els vehicles motoritzats i els ciclistes és complicada. Aquest dia serveix per posar en rellevància també aquests problemes.

Vídeos

Top