Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Mundial de les Abelles

El Dia internacional de les Abelles té per objectiu conscienciar sobre la importància de preservar les abelles i altres pol·linitzadors i pel manteniment de tota la humanitat.

Encara que ja s’havia celebrat en anys anteriors, no ha estat fins a 2017 que l’Assemblea General de l’ONU l’ha declarat com a Dia Mundial. La data triada fa referència al fet que el mes de Maig és quan es desenvolupen les abelles a l’hemisferi nord. Aquesta és l’època en què les colònies d’abelles creixen més de pressa i es dediquen a la reproducció. En aquestes dates, però a l’hemisferi sud, és quan cau la tardor, quan es fa recol·lecta dels productes provinents de les abelles i comencen els dies de la mel.

Les abelles juguen un rol importantíssim en el manteniment de la humanitat sobretot en termes de seguretat alimentaria, agricultura sostenible, biodiversitat, canvi climàtic, etc. L’Organització de les Nacions Unides per l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) estima que el 71% de totes les espècies cultivades per al consum humà depenen dels pol·linitzadors.

Malauradament, les abelles han hagut d’enfrontar, en els últims anys, cada cop més amenaces i s’ha reduït considerablement la població d’aquests pol·linitzadors.

Vídeos

Top