Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional en Defensa dels Rius

El Dia Internacional d’Acció contra les Preses i en Defensa dels Rius, l’Aigua i la Vida té el seu origen l’any 1997 a Curitiba (Brasil) en el marc de la primera Trobada Internacional dels Afectats per les Preses. Més de 20 països van decidir que el 14 de març serviria per reivindicar una gestió equitativa i sostenible dels nostres rius.

Segons “Ecologistas en Acción”, en l’ambit internacional, més de 47.000 grans represes afecten el 60% dels rius del planeta. Els rius són un dels recursos naturals més importants. Aquests i les seves conques hidrogràfiques proporcionen aigua, aliments, medicaments, materials de construcció i mitiguen les inundacions i sequeres. A més de subministrar aigües subterrànies. És impossible prescindir dels béns que proporcionen els ecosistemes aquàtics ni poden ser replicats de cap altra manera.

En total, existeixen més de 50.000 preses a tot el món i els 5 rius que més en concentren són el Saint Lawrence (EUA), Hai Ho (Xina), Godavari (India) i el riu Yangtze (Xina), segons International Rivers.

Vídeos

Top