Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional de les Remeses Familiars

Segons les Nacions Unides, el Dia Internacional de les Remeses Familiars té l’objectiu de “reconèixer la important contribució financera que els treballadors migrants fan al benestar de les seves famílies als seus llocs d’origen i al desenvolupament sostenible dels seus països.” Per això, la crida és cap al sector públic per facilitar que aquests diners tinguin un impacte més gran en el benestar de les famílies i de la societat en general en els països en vies de desenvolupament.

Les remeses són fons que els immigrants envien als seus països d’origen. Un fenomen que ha augmentat a finals del segle XX per causa de la millora en els sistemes de comunicació a escala mundial, les noves tecnologies i el desenvolupament de la banca internacional.

L’ONU calcula que són uns 200 milions de famílies que envien remeses arreu del món. És a dir, 1.000 milions d’emissors i receptors i una quantitat estimada de 6,5 bilions de dòlars en remeses s’enviaran a països de baixos i mitjans ingressos entre l’any 2015 i l’any 2030.

L’objectiu d’aquest Dia és millorar els marcs jurídics i reguladors per crear entorns competitius que redueixin els costos de transaccions i recolzar la inclusió financera de les remeses per augmentar l’estalvi i la inversió.

Vídeos

Top