Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional per Posar Fi a la Impunitat dels Crims contra Periodistes

L’accés a la informació és un dret fonamental, i com a tal, resulta imprescindible garantir la seguretat de tots aquells que faciliten contingut, dades i coneixement sobre la realitat del món que ens envolta. És per això que assegurar la protecció dels periodistes és vital perquè “les societats i les democràcies tinguin accés a una informació diversa i independent”.

Així mateix, la promoció del diàleg intercultural, la pau i el bon govern també depenen en gran mesura de la seguretat dels periodistes.

Segons dades de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura, en els últims anys fins a 930 periodistes han estat assassinats, sense contar tots aquells professionals que han estat sotmesos a tortures, desaparicions o assetjaments i detencions arbitràries.

Del total d’aquests assassinats, el 90% queda impune. A fi de lluitar contra aquesta impunitat, l’Assemblea General va aprovar una resolució mitjançant la qual, en primer lloc, prevenir la violència contra periodistes i seguidament conscienciar, per mitjà d’aquest Dia Internacional,  l’opinió pública.

Vídeos

Top