Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust

El Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust coincideix amb l’aniversari de l’alliberament de les tropes soviètiques del camp de concentració Auschwitz, el 1945. Auschwitz-Birkenau, situat a Polonia, va ser el camp de conentració d’extermini nazi més gran. Desde que es va obrir, entre 1,5 i 2,5 milions de persones van morir assessinats en aquest recinte…

Es calcula que en el genocidi perpetrat pels nazis hi van morir aproximadament sis milions de jueus, la majoria d’aquests assesinats als camps de concentració i extermini que es repartien per toto el territori conquerit pel nacionalsocialisme.

En aquest dia, l’ONU insta als Estats Membres a elaborar i promoure programes educatius que inculquin a les generacions futures les ensenyances sobre l’Holocaust amb la finalitat d’ajudar a prevenir actes de genocidi en un futur.

Segons l’ONU, l’educació sobre l’Holocaust “té una dimensió universal i pot ser un fòrum adequat per fomentar el respecte dels drets humans, augmentar la tolerància i defensar la nostra humanitat en comú”.

Vídeos

Top