Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional per l’Erradicació de la Fístula Obstètrica

La fístula obstètrica és un orifici anòmal que es forma en la via del part com a conseqüència del part obstruït. Això passa quan el cap del nadó és més gran que el diàmetre de la pelvis de la mare, que impedeix progressar a través del canal del part. Com a conseqüència d’aquesta desproporció, el cap del fetus queda atrapada pressionant les parets i interrompent el rec sanguini de la zona.

En els països industrialitzats, aquesta complicació es resol practicant una cesària, però en el món en vies de desenvolupament, la dona pot estar de part fins a quatre o cinc dies. El fetus mor d’asfíxia i l’aparell reproductor de la mare mor, quedant la bufeta, la uretra o el recte comunicats amb la vagina o el coll de l’úter el que provoca que l’orina i la defecació s’escapin lliurement, sense que la dona pugui controlar la seva expulsió. Aquesta incontinència avergonyeix i molt sovint aïlla a les dones de les seves comunitats.

Les estimacions més generalment acceptades indiquen que al món en vies de desenvolupament hi ha entre 2 milions i 3,5 milions de dones que viuen amb la fístula obstètrica i que cada any s’hi afegeixen entre 50.000 i 100.000 nous casos.

Vídeos

Top