Loading
Carregant Dies Internacionals

Dia Internacional per la Lluita contra el Maltractament Infantil

El Dia Internacional de la lluita contra el Maltractament Infantil es va crear per fomentar els drets dels nens a escala mundial, així com conscienciar sobre les conseqüències del maltractament infantil.

El maltractament infantil es defineix com els abusos i desatenció dels que són objecte els menors de 18 anys. Inclou tot tipus de maltractament físic o psicològic, abús sexual, desatenció, negligència i explotació comercial. Tots ells, abusos que poden causar danys a la salut, desenvolupament o dignitat dels nens i nenes en el context d’una relació de responsabilitat, confiança o poder.

L’any 2007, i amb l’objectiu de millorar els mecanismes de detecció i prevenció es va crear a Espanya el Registre Unificat de Maltractament Infantil (RUMI) una base de dades que conté informació sobre futurs nadons i persones entre 0 i 18 anys que han estat o poden ser víctimes de maltractament. Aquest Registre es completa amb dades de professionals de la salut, ensenyament, serveis socials, així com notificacions administratives i resolucions judicials.

Vídeos

Top